Biblioteka Gminna

w Podegrodziu

Get Adobe Flash player

BIP

  • BIP Biblioteka Gminna w Podegrodziu

online

Odwiedza nas 23 gości oraz 0 użytkowników.

ilość odwiedzin

Odsłon artykułów:
88888

Szanowni czytelnicy - informacja odnośnie RODO

Szanowni Czytelnicy,

Na podstawie art. 13 ust. 1 i ust. 2  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE informujemy, iż:

1.      Administratorem danych osobowych jest Biblioteka Gminna w Podegrodziu, 33-386 Podegrodzie 525.

2.      Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych Biblioteki Gminnej w Podegrodziu pod adresem – Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

3.      Zbierane dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań określonych przepisami prawa w celu umożliwienia korzystania z zasobów bibliotecznych - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. b ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016).

4.      Przetwarzanie danych osobowych w Bibliotece odbywa się wyłącznie do celów związanych
z działalnością biblioteki, tj. w celu:

·     rejestracji czytelnika, umożliwiającej pełne korzystnie z usług Biblioteki (wypożyczanie, zamówienia księgozbioru drogą elektroniczną itp.);

·         udostępniania materiałów bibliotecznych;

·         statystyki;

·         promocji czytelnictwa i biblioteki;

·         windykacji.

5.      W związku z przetwarzaniem danych osobowych w celu wskazanym w pkt. 3 dane osobowe mogą być udostępniane firmie świadczącej usługę IT na rzecz biblioteki na podstawie zawartej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.

6.      Dane osobowe przechowywane będą przez okres zgodny z obowiązującymi przepisami prawa.

7.      Masz prawo żądać od Administratora dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia, a także prawo do ograniczenia przetwarzania danych, wykreślenia z rejestru czytelników w dowolnym momencie (po uregulowaniu zobowiązań wobec biblioteki - zwrocie wypożyczonych materiałów oraz ewentualnych opłat).

8.      Usunięcie danych dokonywane jest na pisemny wniosek czytelnika.

9.      Masz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego GIODO. www.giodo.gov.pl.